Захранване водено от Зорница – ден 30

Кратък отчет какви сме ги свършили за този един месец. 🙂

Разнообразието от храни, които Зорница вече е опитвала става все по-голямо. Започва да се забелязва, че има предпочитания към някои неща, за сметка на други. Изглежда започва да разпознава храните само по вида им. 🙂 От всичко, което съм предлагала единствено лимона не ѝ допадна. Отварям скоба, че например Божидар и Искрен много харесваха лимони и си хапваха с удоволствие.

Изглежда също така че Зорница е започнала освен да дроби в устата си храната, но и да гълта по нещо. От 2-3 дни намирам несмлени парченца храна в пелената ѝ, понякога и миризмата е различна от характерната миризма на изпражнения на изцяло кърмено бебе. За незапознатите – нормално е в началото на захранването храната да излиза във вида в който е влязла, това няма отношение към начина на захранване, а е свързано с това, че храносмилателната система тепърва се учи как да се справя с храна, която не е кърма/адаптирано мляко.

Мадам става все по-умела с взимането на парчета храна и нацелването на устата. Научила се е също да си държи храната в устата и по мъничко да си придъвква. Та след приключване на храненето правя инспекция на устата (обичайно по небцето намирам по нещо).

Осмуква парчета мандарина
Осмуква парчета мандарина
Парчетата след като е приключила с тях
Парчетата след като е приключила с тях

Много обича да гризе цяла ябълка. Варианта е удобен, тъй като има само два зъба, с които по-скоро „рендосва“ ябълката, отколкото да отхапва.

Кратко видео как си хапва палачинка.

Вчера поиска да ѝ давам от моята чиния леща. Първо ѝ давах с лъжицата, но това изглежда не ѝ беше достатъчно, за това ѝ сипах в една паничка да си рови. За първи път предлагам по-течна храна.

Направих снимки какво може да се намери по земята и колко се е оцапала тя самата (имаше и по ръкавите, но на снимките не се вижда). Общо взето това е бил най-големия боклук, който е правила до сега. Предполагам обаче, че с предлагането на по-течни храни ще има повече мазало. Ще видим.

WP_20150419_17_01_54_Pro

WP_20150419_17_01_57_Pro

Рапорт даден. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.