Захранване, водено от Зорница – 5 месеца

Не съм писала как върви захранването на Зорница повече от два месеца. Всъщност нямаше и какво толкова да отбелязвам като напредък, така че не сте изпуснали много. Ще обобщя на кратко какво ново на петата месечинка от началото на захранването ѝ.

звб-5 месеца

Ключово напредък е това, че от една-две седмици си иска да яде не само кърма, но си държи на твърдата храна. Яде и в доста стабилни количества, макар че все още има много дни, в които може да изкара само на мляко.

Доматите все така са ѝ фаворит. Изяжда по цял средноголям домат на хранене, понякога и повече. Плодовете също ги поглъща в големи количества – днес, когато закусва с мен, изяде праскова и половина плюс част от сандвич принцеса с кайма.

Друго ново е, че започна да проявява повече интерес към чашата с вода и започна понякога да се опитва да пие сама. Обичайно първо разлива водата в табличката и след това надига чашата. 🙂 Но изглежда е схванала движението. 😛

blw-Collage-01

Напоследък проявява голям интерес към киселото мляко, но не е особено заинтересувана да използва лъжицата по предназначение, така че ние ѝ даваме.

И едно клипче…

Как върви кърменето?

Зорница все още суче доста. Има над 10-12 кърмения за денонощие. Не знам точно колко са, не ги броя. Не съм забелязала да е започнала да прави някакви по-значителни паузи. Продължава да суче и нощем, което за възрастта ѝ (почти на 11 месеца) е съвсем нормално.

Бонус!

Успокоение за растящи зъби и забавление за любопитни малчовци – замразени плодове на клечка. 🙂

замразени плодове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.