Втора първа чернова и писателска абстиненция

В случай, че още не сте разбрали – точно в 4:15 на 14 декември 2019 приключих голямото пренаписване на “Обетът” известно с кодовото име втора първа чернова.

Наградих се с половин бутилка Бейлис и кутия сладолед. Не можах да заспя часове наред. Освен вълнението че приключих, последните глави бяха много интензивни откъм действие и емоции, та на практика три дни поред бях надрусана с адреналин. Карах го на по 2-3 часа сън. Забравях да ям, с часове не ставах от лаптопа дори да отида до тоалетната, ядосвах се на всяко нещо, което ме отвличаше от писането.

И ето ме сега с една съвсем прекрасна чернова на първата част от историята за Люба Добрева. Сто и тринадесет хиляди думи! Уау! Само преди година и половина, ако някой ми беше казал, че ще го направя, щях да го помисля за луд. Никога не съм се имала за толкова мотивиран и отдаден човек. Явно просто не съм се отдавала на правилните неща.

Сюрреалистично ми е.

Не е като да не вярвам, че се е случило. Необичайно за мен – но не се съмнявах, че ще стигна до тук, въпреки моментните съмнения и дупките, в които пропадах. Изпитвам една тиха лъчезарна радост от постижението.

Обещала съм си до 24 декември включително да не докосвам ръкописа. Ще ми се и да не мислех за него, но е невъзможно, та си трупам идеите/бележките в един файл. На 25-ти се връщам да редактирам поне първите четири-пет глави с идеята да изпълня едно обещание и да изпратя откъса на издателство.

Сега страдам от тежка писателска абстиненция. От вчера насам съм в стил: „ъъъъ… и сега какво… а, да, десет дни без писане…“ И трябва да си го напомням всеки път, щом тръгна да включвам лаптопа за да пиша… което е на всеки пет минути някъде. Планирам да я излекувам с много четене, наваксване със сериалките и видео игрите.

Рапорт даден!

На вас пък подарявам един колаж-естетика, който правих за Люба.

А ако искате по-чести ъпдейти какво се случва около мен, навестете чисто новата ми страничка във ФБ: Яна Мицева – Изрезки от мисли.

Весели празници!

One Reply on “Втора първа чернова и писателска абстиненция”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *