Творчески сезон 2019-та започва! Юпи!

Влизаме в 2019-та със засилка! Днес предстои първият write-in за годината на писателската група Nanocharacters. Юху! Не винаги това е продуктивна форма на работа, но винаги е супер забавно. Освен да пишем, си обсъждаме проектите и всякакви странични и нестранични теми. Винаги чакам тези събирания с огромно нетърпение и страдам горко, когато ги изпусна.

Моя милост успя да си отдъхне малко, след като приключих първата чернова на книгата си. Разбира се, не успях да не пиша или да не мисля въобще по историята, но успях да се отдалеча достатъчно.

Днес планът е да започна редакцията, дописването и пренаписването на историята. Когато започнах да пиша „Люба от Добревия род“ сглупих да пиша без предварителен план и само със смътна представа за арката на протагониста и някои от случките, които ѝ се случват. Съответно кашата в черновата е пълна.

Налага се тепърва да пиша плана за историята, като е добре да помисля какво се случва и по-нататък във втора част и следващите части, ако има такива. Имам да обмислят и някои подробности по арката на Люба и някои от другите герои. Все още пазят тайните си от мен, а с една от героините въобще не мога да се разбера. Непрекъснато ми се изплъзва и прави каквото си иска.

За щастие съм почти готова с магичната система и света, в който се развива действието. Но все още съм много назад с второстепенните сюжетни линии, които въобще не успях да развия в първата чернова. Май само с една се справих добре, но не е много сигурно.

Друга досадна грешка, която допуснах е че не внимавах особено за гледната точка, от която се разказва историята. Идеята ми беше да е лимитирана, а доста често съм минавала в омни вариант. Факт – признавам си без бой, докато пишех почти не мислех за гледната точка. И сега ще трябва да преосмисля/пренапиша някои сцени.

Днес вероятно ще се опитам да разделя историята на глави. За момента е разделена на 9 части, като реално съвсем произволни. Друга точка в плана е да пренапиша една от важните сцени. Там тотално смених концепцията, така че на практика ще пиша сцената на ново.

Осма и девета част вероятно също ще претърпят тотално пренаписване. Там в последния момент смених идеята си и сега съжалявам за това. Получи се нещо, което никак не ми допада. Отделно, че се превърна в огромна каша и съм доста недоволна от финала си (с малки изключения). Искам да се върна към първоначалната идея и да я развия.

Еха! Чака ме сериозна работа! Вълнуващо!

2 Replies to “Творчески сезон 2019-та започва! Юпи!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *