Трибагрен четатон 2

След като се справих полвинчато с карантинния таг (от книжна гледна точка), реших да се включа в трибагрения четатон. Тайната ми надежда е, че ще ми се върне желанието за четене, което незнайно защо се изпари по време на това извънредно положение.

Тази година темите, между които избираме са осем, а четатона продължава от 6 до 20 май. Хубавото е, че дори да прочетем само една книга се брои за успех, така че мисля че ще успея. 🙂

Ето какво съм си избрала:

  1. Подобаващо за заглавието на четатона, прочетете книга с корица в един от цветовете на нашето знаме12 часа преди Коледа – Десислава Чучлейн. Получих книгата като подарък от милата ми Ася и вярвам, че ще ми допадне много.
  2. Книга с исторически, фолклорен или митологичен елементСофийски магьосници – Мартин Колев. Подарих трилогията на Антон миналата година и сега съм решила даже да я прочета.
  3. Книга, която сте избрали заради корицатаSirma – Рени Станкова. Корицата е наистина фантастична!
  4. Книга, написана преди 2000 г.Отклонение – Блага Димитрова. Любим автор, време е да прочета още нещо от нея.
  5. Роман, насочен предимно към младежка аудитория (YA роман )Приказки за злояди деца – Красимир Дамянов. Всъщност е за по-малката аудитория (6-14 години), но поради липса на по-добро предложение по темата, се класира. 🙂
  6. Книга или поредица, която сте започнали, но не сте завършили, или автор, чиито книги сте чели и продължавате с библиографията му.Бабо, разкажи ми спомен – Ивинела Самулова. „Животът може да е чудо“ от същата авторка се оказа много свежа и приятна. Тази ми беше подарена от моя клиентка като благодарност за успешната ни работа. Дойде ѝ реда.
  7. Книга от автор от града/района в който сте родени/живеетеСпри да ми казваш НЕ! – Нона Ясенова. Нона* е от Варна – моят любим роден град. Миналата година бях на представянето на книгата в София, което се проведе заедно с представянето на „Алманах Проза 2019“ на издателство Буквите. (А знаете ли, че аз участвам с разкази в алманаха?)
  8. Книга от автор, когото сте виждали на живо, присъствали сте на книжна среща или сте гледали негов/неин лайвСезоните на нашите кризи – Калина Александрова. С Калина се запознахме покрай интереса ми към Човешката библиотека. Темата представлява интерес за мен в личен и професоинален план.

Особено съм доволна, че успях да съчетая категориите с книги, които вече имах в списъка си за четене за тази година. Наложи се да добавя само една книга – „Отклонение“ на Блага Димитрова.

Започвам първо със „Сирма“, която ми изостана от карантинния таг. После ще видим.

Вие ще участвате ли? Още не е късно да се включите. 🙂


*Поправиха ме, че Нона Ясенова е от Провадия. Нещо съм проспала този факт и съм останала с впечатлението, че е от Варна. Но пак е от района, та си остава в категорията. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *