Комикс „Tomb Raider Compendium Edition“

Това издание събира първите 50 броя от комикса Tomb Raider на Dan Jurgens. Има всякакви истории, включително и кросоувър с WitchBlade и Сара Пазини. Мрънкачите, които не харесват новата Лара Крофт, и твърдят, че е много „мека“, може би трябва да се върнат към тези истории и да си припомнят това-онова. Комиксите са по оригиналния таймлайн на Tomb Raider, но не са пряко свързани с игрите. За сметка на това новите комикси от Dark Horse допълват последната инкарнация на Лара.

Историите варират доста, но запазват общия дух на Tomb Raider. В някои има много екшън и единоборство със заклети врагове. В други Лара трябва да се сблъска със свръхестественото. Има и няколко любовни истории приятно преплетени в действието.

Харесва ми, че виждаме повече от живота и характера на Лара. Още тогава тя е много флуидна личност. Когато трябва е с желязно самообладание и безмилостна. В същото време е много деликатна, загрижена за хората около себе си, съпричастна, емоционална точно колкото трябва. Една добре изградена уравновесена личност.
На някои истории много се смях. Харесвам хапливия хумор на Лара.

Surival rate-a на приятелите ѝ не е много висок уви. Тя самата претърпява също няколко доста лични загуби. Опасен бизнес, какво да се прави.

Определено прочетох комиксите с голямо удоволствие. Историите бяха завладяващи, рисунките ми допаднаха. Толкова в духа на 90-те. Много яко!

One Reply on “Комикс „Tomb Raider Compendium Edition“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *