Сменям попрището

От къде и как да започна за да не звучи тривиално и все едно изнасям доклад?! 🙂

…Промените плашат дори когато са желани и планирани (или не чак толкова планирани)… Сякаш изведнъж стигнах до голям брой решения в живота си, които доведоха със себе си и доста промени… Изведнъж, изведнъж…. колко да е изведнъж. Доста време са трупали критична маса, осъзнавам го сега, разглеждайки нещата в цялост.


Gulfu / Foter.com / CC BY-NC-SA

Все пак се самоизненадах, мислейки си, че съм открила призванието си и оказвайки се, че не е точно така. Ами да ви поразкажа малко, а?

По-отдалече – работех над акредитацията и за Ла Лече Лига лидер, планирах да се явя на следващото ниво за консултанти по бебеносене. Бях си намислила след което да мина обучението на Childbirth International за дула и обучител за раждането. Всичко изглеждаше така, сякаш се е наредило и само трябва да следвам пътя, макар и с разни препятствия по него (че как иначе)… И така докато не пропуснах едно раждане, на което трябваше да съм дула, по много странни обстоятелства (няма да разказвам историята обаче). Не ми даваше мира случилото се. Рових се в себе си, тесах се, размишлявах, блъсках си глават, тесах се… И една вечер ме осени прозрението! Онова голямото. Отне ми доста време (може би два-три месеца) да успея да го формулирам, да се уверя, че е така, да тествам системата… И ето какво излезе от цялата работа:

  1. Библиотеката за слингове скоро ще си има нов собственик. Първоначалната ми мисъл беше да разтуря катуна, но моята приятелка Бети ми подхвърли идеята все пак да се опитам да продам бизнеса, защото идеята е хубава и уникална, и би било жалко да се затрие. Отне ми една прилична доза време докато се престраша да съобщя новината в бебеносещите среди и да обявя, че търся, човек който да поеме нещата. Около 24 часа по-късно, този човек беше на лице. 🙂 Съдба! Няма да ми е лесно да се разделя с рожбата си, но всяко дете все някога пораства и тръгва по свой път. 🙂
  2. Реших да се откажа от ЛЛЛ акредитацията си. Поне за сега! От известно време умувах по темата, защо толкова се проточи. И накрая осъзнах, че не е това, което искам да правя, че всъщност ме натоварва и не ми трепкат пеперудите в корема. Кърменето продължава да си е мое верую! Не се отказвам, защото съм променила възгледите си. Приключвам, защото тази работа престана да ми носи удовлетворение, изпива ме, изтощава ме, изнервя ме… Малко ми е тъжно, но ще мине. Покрай обучението си за ЛЛЛ лидер научих наистина много ценни за мен неща и най-вече беше отлична школовка в работата ми с хора и в това как да комуникирам с тях. Сърдечно благодаря на всички от ЛЛЛ! Беше прекрасно и аз ще продължа да ви подкрепям по своя си начин!
  3. След като почти 7 години се занимавах непрофесионално с ТЕС и Енергийна психология, след като работих усилено над себе си, след като много хора ми казваха, че за това съм родена едва ли не, реших да проверя дали е така. 🙂 Сертифицирах се за ТЕС-практик към БАРЕП и стартирах частна практика – Life Lines. Със сайта постъпихме абсолютно анти-SEO и в момента все още не прилича на нищо, така че няма да ви го споделям все още. Но пък можете да ме намерите във Фейсбук.

Миналата седмица подписах договор за наем на офис и вече си имам и място, където да приемам клиенти и да организирам практиуми. През февруари пък ще бъда на сертификационното обучение на Карл Доусън за техниката Пренареждане на Матрицата… Йей! Предвкусвам едно приключение! 🙂

Ах, колко още много неща ми се случват… Изключително бурен и интензивен период в живота ми! Сякаш съм преодоляла някакво голямо препятствие и сега мога да се втурна свободно в живота…и го правя!

2 Replies to “Сменям попрището”

  1. Поласкана съм, че ме споменаваш. Някак си улучи и моите настроения, но по вече мои си причини – навършването на 40.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.