Шок и ужас! Продаваме къщата.

Внимание! Внимание! Няма да повтарям, веднъж ще обясня. 🙂

Продаваме къщата и планираме да се преместим във/около Варна на квартира, отново къща с двор или етаж от къща. Разгледахме вече обявите за къщи под наем и намерихме няколко, които ни харесват и са в бюджета ни. Надявам се да ги има (или да има нови), когато стигнем до момента с наемането. 🙂

И сега на големия въпрос – защо продаваме къщата?

  • Искаме промяна.
  • Ако я продадем и всичко е по план ще можем да изчистим всичките си заеми и дори ще ни останат малко пари за инвестиране в нещо (може би нова къща, хаха).
  • От горното следва, че ще се чувстваме по-свободни, Тони по-лесно ще може да направи транзицията към самостоятелен бизнес, когато не се налага да изплащаме заеми.
  • Да, ще плащаме наем, но първо, че наема ще е прилично по-малко от това, което плащаме като вноски в момента. И второ – вече споменатата финансова свобода. Когато не дължиш пари на никого нещата са много по-лесни. Също така ще отпаднат ежедневните разходи за транспорт, които ще добавят още малко свободни пари към месечния бюджет. До някъде ще спестяваме и време, като пътуваме по-малко. Планираме да продадем и колите (още малко добавка свободни пари към месечния бюджет), тъй като няма да са ни нужни непрекъснато, а в града можем спокойно да се придвижваме пеш, с градски транспорт, car-pooling или таксита.
  • Къщата ни отесня. Тя сама по себе си не е малка, но не е с подходящо разпределение за нарасналите ни семейни нужди. Установихме, че имаме нужда от по-голяма детска стая и допълнителна стая, която да превърнем в кабинет (за тези, които не знаят доста често работя от вкъщи и имам нужда от усамотение и малко тишина понякога).
  • Няма ли да ни липсва? Хм… къщата сама по себе си няма да ни липсва. Това, което ще ни липсва са по-скоро тишината и усамотението, които при добро планиране бихме могли да си осигурим и на новото място. 🙂

И така. Плюсовете са повече от минусите, при това са все важни плюсове. Свободата и промяната ще ни се отразят добре. 🙂

Ще се радваме да споделите обявата ни с ваши приятели и познати, в случай, че някой му се ще да поживее в село Аврен. :)За момента къщата е обявена от нас, но това би могло да се промени, което вероятно ще повиши цената ѝ за да покрие комисионата на брокера.

Благодаря предварително!

One Reply on “Шок и ужас! Продаваме къщата.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.