Сбогом, мое въображаемо аз!

Наскоро попаднах на някаква публикация, нещо за минимализма. Не помня подробности, но ми се закотви едно изречение – да се освободим от своето въображаемо аз. Онова, което искаме да сме, но освен трупайки излишни неща свързани с това желано аз, всъщност по никакъв друг начин не го осъществяваме.the-eleventh-hour-1409244_640

Идеята ми допадна и ето…

Разделих се с плетящата Яна, като подарих книгата си за плетене, всички куки и прежди, заедно със започнатия преди… хм… поне три години шал.

Разделих се с Яна-пътешественичката като пратих в една читалищна библиотека пътеводителите, които бях трупала с идеята да пътуваме по-често.

Замина си и Яна, която готви изтънчено и красиво. Готварски, книги гурме-блогове, ФБ страници показващи изящно аранжирана храна, всичко замина по живо по здраво. Запазих няколко рецепти, които вече съм изпробвала и готвя често.

Замина си велосипедистката Яна – подарих колелото на брат си, който е много доволен от придобивката си.

Отиде си и Яна книжния плъх, като разкарах четящото си предизвикателство в Goodreads, спрях да чета книжни групи и блогове, които ми обясняват, че вкусовете ми не струват и започнах да се наслаждавам на каквито ми е кеф четива без да се състезавам.

Разчистих още един куп въображаеми Яни и така освободих повече място и време за истинската Яна, тук и сега.

Наслаждавам се! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.