NaNoWriMo 2018 и една чернова по-късно

Равносметката ми след първото ми участие в NaNoWriMo (National Novel Writing Month):
* Написах 56 204 думи смислен текст
* Писах всеки ден в продължение на целия месец ноември.

NaNoWriMo 2018 Stats for NightEyes0210

Ноември не ми стигна за да допиша историята. За това продължих. След 52 дни ежедневно писане и 64 211 думи смислен текст, първата чернова на историята за Люба от Добревия род е завършена. Пфю! Последната част яко ме изпоти (написах четири варианта на епилога, докато нацеля каквото искам).
Въпреки това съм много, много горда от себе си! Никога през живота си не съм правила нищо толкова колосално, работейки по него с такъв интензитет. (децата не ги броим, щот, нали…)

Освен, че имам първата чернова на първия си роман, открих много нови другарчета. Което ми е голямо богатство.

Писането не е никак лесна работа, мили мои. Доста неща ги открих/научих по трудния начин, тепърва ме чакат още много подобни открития.

Най-тежката обеца на ухото ми е, да не пиша история без да съм си направила предварително подробен план за какво ще пиша и аутлайн на историята. Липсата на такъв ми изяде главата и ми коства доста нерви. Отделно, че на практика светът, в който се развива действието е тотално неясен и недоразвит. Та ме чака още много, много работа. И все пак, направих нещо голямо и доскоро направо немислимо за мен.

Потупвам се по рамото и се отдавам на доволна почивка. Оставям историята да отлежи и през януари започва голямото редактиране и пренаписване. Да видим дали от всичко това ще излезе нещо, което си струва да бъде споделено със света. Казвам си „да бъде“! 

Повече за NaNo можете да откриете в българският блог, посветен на начинанието: https://nanocharacters.wordpress.com/

3 Replies to “NaNoWriMo 2018 и една чернова по-късно”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *