Лексикон: 2019-та в…

2019-та в личен план…

…беше трудна, объркваща, пълна с изпитания, които все още не са преминали. В същото време се чувствам много по-добре в кожата и със себе си. По-пораснала, по-центрирана, по-наясно със себе си и какво искам от живота и връзките си.

Взех няколко много трудни, но важни решения. Част от тях осъществих, за други тепърва предстои.

2019-та в професионален план…

…беше странна. В някои отношения най-добрата ми година – имах повече клиенти от всякога, постигнах и някои други свои професионални цели. Но не правих курсове, нито други събития. Доста слаба беше откъм нови материали.

Този застой обаче ми показа, че всичко, което съм напрадила до сега за да развивам Нишките на живота, си е струвало и е имало смисъл, защото ако не бях го направила с тази слаба година вероятно нещата щяха да са много зле.

2019-та в писателски план…

…беше динамична и удовлетворяваща. Имах прекрасни преживявания с писателската си група Nano Characters. Много събирания за писане, за бърборене, за рецензии и лекции. Направихме си супер ритрийт през юли. С тяхната неоценима помощ и подкрепа спечелих NaNoWriMo и дописах втората първа чернова на романа си „Обетът“.

Също така три мои разказа бяха включени в алманах „Проза 2019“ на Издателство Буквите. Два пъти участвах в „Истории от някога“ с разказите си „Гневът на самодивата“ и „Хриле“. Разказът ми „Роклята на маковете“ беше номиниран за конкурса „Албена“.

2019-та в книги…

…беше също вълнуваща и удовлетворяваща. Прочетох 46 книги от запланувани 42. В профила ми в Goodreads можете да видите пълния списък и отчет за годината.

За част от прочетените книги вече говорих тук, с четири от тях гостувах на Ан в Дневникът на един книжен тигър. За някои тепърва предстои да ви разкажа какво мисля и как са ми се отразили.

2019-та в музика…

…беше белязана от много Linkin Park, етно и музика от филми/сериали. Успях да отида само на един концерт, но мисля да поправя тази грешка през 2020.

Spotyfy любезно ми създаде традиционната плейлиста с най-слушаните от мен песни за годината.

Поздравявам ви с последното си музикално откритие. 🙂

2019-та в игри…

…беше доста слаба. Успях да доиграя до край само една игра – Shadow of the Tomb Raider. Но пък се сдобих с PlayStation 4 Slim като подарък за рожденния си ден и в момента се опитвам да се вредя от децата да си доиграя Uncharted 4: Thief’s End. Другите игри, които играя активно в момента, са Assassin’s Creed: Black Flag, Diablo 2: Lord of Distruction и Outland.

2019-та във филми и сериали…

…също беше доста слаба. От лятото правя някакви жалки опити да изгледам „Под наблюдение“. Едва съм на средата на трети сезон, а четвърти (случайно) изгледах по телевизията.

Други цели сериали, които успях да изгледам бяха „Дяволското гърло“, „Завинаги“, „Проходът“ и „Свидетели“ (Les Temoins). Следя си редовно по телевизията „9-1-1“.

Единственото ми филмово „събитие“ за годината беше „Замръзналото кралство 2“ и то почти по принуда – водих Зори да го гледа, че е фенка. Помня че съм гледала и други филми, но колкото и да се опитвах да си ги спомня, докато пиша тази публикация, не ми се получи.

2019-та във всичко останало…

…ми беше мъгла.

2 Replies to “Лексикон: 2019-та в…”

  1. Хубаво е човек да си прави равносметка за отминалата година.
    А още по-хубаво е, ако тя е записана черно на бяло.
    Благодаря за вдъхновението!
    Моята 2019-та беше по-различна от всяка друга година, която съм преживяла – научих много, минах през много, и сега съм някъде между миналото и бъдещето..

    1. Пожелавам скоро да намериш пътя си. Благодаря ти! Радвам се, че нещо толкова лично като една равносметка е била вдъхновяваща за някого.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *