“Как спасяваме света“ (антология)

Антологията “Как спасяваме света“ е едно от изданията на фондация Човешката библиотека. Съдържа отличени текстове от Копнежа за растящо творчество от 2015 г. обединени от темата как да спасим света.

С голям интерес започнах този сборник, но за мое огромно съжаление нещо не успях да се свържа с историите в него. Нещо не ме запалиха, останах дистанцирана, въпреки че темата ми е близка и присърце. 

Все пак два от разказите се откроиха в съзнанието ми. Давам им оценка 5/5 без да се замисля. Това са разказите “Тайните на драконовото дърво“ и “Чуждо съзнание“.

“Тайните на драконовото дърво“ е една прекрасна история за магия и пътуване във времето. История за човешкото и как едно решение, една стъпка, един човек може да даде пример и да промени света.

“Чуждо съзнание“ е разказ за връзката ни със света около нас, за това, че сме едно цяло с природата и всичко живо и неживо около нас. История за правилните решения.

Не мога да не спомена и разказа “Летопис от безмълвната нощ“, който определено привлече вниманието ми с интересна историческа тема и език, автентичен за периода, в който се развива. Но ми остана някак незавършен и с внезапен край, а тъкмо ми беше станало интересно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *