Неочаквана ваканция в Израел (16-21 май 2014 г.) – Част първа

По средата на месец Май ми се отвори чудесната възможност да посетя Израел и да гостувам на Светлина. Баща ми искаше да отиде някъде на екскурзия, но не му се ходеше сам, та ме покани. И на бързо решихме разходката да е до Израел.Попаднахме на чудесна оферта – билет отиване и връщане от София до Тел Авив с WizAir, с един чекиран багаж и застраховка ни излезе 420 лв. Идеално! 🙂

Летяхме на 16 май рано сутринта. Потеглихме с изгрева! 🙂

Светлина и Лиор ни посрещнаха на Бен Гурион . След закуско-обяд и почивка се отправихме към Кесария и Натаня.

В Натания си имат просторен площад с готин фонтан. Само дето не дочакахме да се стъмни достатъчно за да видим как свети. Имаше и няколко деца, които си играеха във фонтана.

Ден втори – Сафари и разходка из Яфо

В сафарито-зоопарк – маймуни колкото щеш. И си имаха едно голф колички, с които да се разкарваш напред-назад. Зоопарка е наистина огромен. Така и не го разгледахме целия. За мен най-изненадващо беше, че имаше пингвини. Охлаждаха ги с едни огромни вентилатори.

Голямата атракция – прайд лъвове! 🙂

В Яфо ми хареса особено много. Готина смесица от арабски и средиземноморски стил. Пих домашна лимонада и хапнах шауарма с агнешко. Топнах краци в Средиземно море. Правихме си снимки със смешни физиономии.

Втора част

One Reply on “Неочаквана ваканция в Израел (16-21 май 2014 г.) – Част първа”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.