Неочаквана ваканция в Израел (16-21 май 2014 г.) – Част втора

Продължаваме с разходката из Израел (първа част ТУК).

Ден втори (продължение)

Последното място на което отидохме през втория ден беше първата ЖП-гара в Израел. Много симпатично местенце, което доста ми допадна.

Ден трети – Йерусалим

За там си знаете – Стената на Плача, Божи гроб… готин стар пазар! 🙂 И кулата на цар Давид. Стената на Плача е много по малко внушителна отколкото изглежда на снимките. В църквата на Божи гроб най-интересното нещо за мен беше камъка на който се смята, че е бил положен Исус.

Ден четвърти – Хайфа

Главната ни цел бяха Бахайските градини. Уви, оказа се, че точно в този ден затварят рано и видяхме само „предверието“. Но и то си струваше. 🙂 Разходихме се доста из града. Видяхме и Стела Марис. Както и музея на житото (отвън).

Ден пети и последен – Тел Авив

Не ми допадна града като цяло. Но пък ходих в шоколадов ресторант на пристанището. 🙂 И видях автомат за вода. 🙂 Ядохме вкусотийки на пазара. Най-сетне да опитам фалафел. хихихи! 🙂 Другото нещо го забравих какво е, нещо с кайма беше, но беше супер вкусно.

Добре се разходихме, доста неща видяхме. И както стана ясно не ме бива в писането на пътеписи. 🙂

Няколко души ме питаха, дали не ми се е искало да остана… Никак, ама никак! Още не съм открила място, на което да отида и да кажа „Ето тук искам да остана и живея!“ различно от собствения ми дом. И се надявам така да си остане. 🙂

SONY DSCПак бих отишла, има още какво да се види. 🙂

И като награда към търпеливите стигнали до тук: 51 факта за Израел, които (може би) ще ви изненадат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.