По-уютен дом с помощ от приятел

От около месец и нещо с помощта на системата FlyLady дома ми придобива все по-приятен, по-уютен и по-спретнат вид. Тази система ми е позната отдавна, подхващала съм я поне два пъти преди. Винаги имаше резултат, но до сега не съм успявала да съм достатъчно постоянна колкото този път. Юхууу!


pasukaru76 / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Напредъка ми е очевиден и съм много доволна от себе си. 🙂 Използвах системата като основа и си я приспособих към личните ни нужди и ритъма на живот на семейството ми. Даже започвам да усещам удоволствие от домакинската работа! А това си е голямо събитие.

Най-голямо облекчение ми е това, че като цяло на ден ми отнема малко време да свърша всичко запланувано. Рядко ми трябва повече от час общо.

Като цяло съм доста ленива и отнесена личност. В случая рутината, които започнах да си изграждам ми помага да се концентрирам. Това, че не се налага да умувам какво имам да свърша днес ме улеснява в изпълнението. Често пъти се залутвах в безбройте неща, които чакат да бъдат свършени. Сега лека-полека, с малко усилия всеки ден дома ми придобива желания вид. 🙂 И най-хубавото е, че дори да пропусна днес не е голяма драма. Утре продължавам от там до където съм стигнала без особени щети. 🙂

Тук можете да прочетете за системата и на български, ако сте на вие с английския език.

3 Replies to “По-уютен дом с помощ от приятел”

  1. Има страхотни идеи наистина, неща които в някакъв отрязък от времето съм прилагала. С много адаптация би проработило и за мен … ама чак толкова планиране ми е невъзможно. Обаче вечерния ритуал е добра идея. Просто сутрешен си имам 🙂 ставане-баня-разходка с кучето-обличане на дрехи за работа-нахранване на кучето-излизане-прибиране за проверка на ютията-излизане-пак прибиране за проверка на ютията минимум-излизане-пътуване с колата-събуждане 😀

    1. Впечатлена съм колко неща успяваш да направиш преди да се събудиш! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.