Комикс „The Last of Us: American Dream“

Това лято мина под знака на комиксите. Полека-лека ще ви разказвам за прочетеното и впечатленията си. Започвам от най-краткия.

Комикса е предистория на Ели – един от главните герои в серията игри The Last of Us. Проследява първата ѝ среща с Райли и един от опитите да избяга от военното училище, в което се намира.

За съжаление, комикса е толкова кратък, че само ми разпали още повече интереса към играта, по която ще въздишам докато не се сдобия с PS4 или случайно не се объркат да я пуснат за PC (второто е силно съмнително някак си).

Все пак, колкото и за кратко и само като проблясък, ми беше интересно да надника в този постапокалиптичен свят. Обичам постапокалиптични истории. Тук нямаме нещо кой знае колко уникално като история – 20 години след страшничка пандемия цивилизацията е в пълен крах и хаос. Имаме си инфектирани хора в стил зомбита, а оцелелите хич не са единни.

Ели силно ме заинтригува като герой, когато четох/гледах нещо за жените протагонисти в игрите през последните години. Надявам се да имам възможност да поиграя на някоя от частите в скоро време.

Песента на Ели е яка. Enjoy!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *