Подготовка за Camp NaNoWriMo 2019

Подготвям се усилено за Camp NaNoWriMo 2019 и момента е чудесен да се отчета какви съм ги замесила, втасала и изпекла.

Бях си постави срок до 26 март да приключа с аутлайна на „Обета“ (работното заглавие на първа част), магичната система и светостроенето.

Успях да запълня огромната дупка, която имах след кулминацията. Имам развитие и по историята на единия от главните герои, където имаше доста несъответствия и логически пропуски.

Към днешна дата съм готова с аутлайна. Имам резюме от 6 страници, преразказано какво се случва. Направих и кратички резюмета какво се случва от гледната точка на главните герои. Това ми беше изключително интересно, защото аз все мисля от гледната точка на Люба и ми беше супер яко да погледна и през очите на другите.

Поработих върху характеристиките на героите, личната им история, особености, цели и мотивация. Горното упражнение определено ми беше от полза да направя това. Все още имам някои въпросителни за антагониста, които обаче не съм сигурна колко са съществени. Ако са се надявам да ги избистря в процеса на писане.

Не съм работила специално върху светостроенето и магическата система, но определено в главата си имам по-голяма яснота. Имам четири дни да работя над това специално.

В момента разписвам в екселстка таблица всяка сцена. Оказа се много удобен начин да видя романа като на длан. Освен списък със сцените в таблицата има да отбележа към коя глава е част сцената, от чия гледна точка се разказва и кратко описание какво се случва в сцената.

Какво предстои?

Ще участвам в априлското НаНо. Сложила съм си цел 35 000 думи. По-съществената ми цел е да пренапиша всичко, което се нуждае от пренаписване и да доразработя неразработените сцени. Съответно до края на април да приключа със смисловата редакция, да мине през алфа четящи и после през другарчетата за редакции и рецензии.

Искрено се надявам да не се наложи ново толкова крупно смислово пренаписване, а да работя само вече на доизкусоряване на звучене, динамика и стил.

Имам леки притеснения дали съм открила „гласовете“ на героите и дали адекватно съм успяла да ги представя така както бих искала да изглеждат. Но нали за това са другарчетата – да четат и да си кажат (без)пристрастното мнение.

Пожелайте ми успех! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *