Бебешки му работи

SONY DSC

Шкафчето на бебето е наредено с дрешките, даже се наложи да освобождавам допълнително място в гардероба. Леглото е наместено в спалнята до леглото ни, сдобихме се с количка, многократните пелени пристигнаха скоростно (китайците надминаха себе си – 12 дни доставка!)… всичко е в готовност вече!

Божидар и Искрен ме подпитват непрекъснато кога ще дойде бебето. 🙂 Труден въпрос. отговорът „Всеки момент!“ не ги задоволява особено. 🙂

Усещам, че тялото ми се подготвя вече за раждането. Ама като се знам каква съм бавна, същински Ориент експрес, та и това не е сигурна работа. Може и утре да се появи, може и след две-три седмици. 🙂

Разбира се, че съм нетърпелива. И непрекъснатите въпроси „Роди ли?“, „Кога ще се появи бебето?“ и подобни не помагат особено. Това е един от малкото моменти в които подобен род внимание е по-скоро неприятно и изнервят излишно обстановката.

В понеделник в поликлиниката, докато висях за болничния си, една „мадама“ се опитваше да ме образова каква сериозна грешка правя, че се захващам въобще с това да имам деца (мислеше, че ми е първо). Доста се забавлявах… Darling, трето ми е! Не е като да не знам в какво се забърквам… 😛

Коментарите на тема пол на бебето са не по-малко странни и доста не на място… Да, аз много исках момиче. Не, не заради това имам трето дете… но по ангелите защо вие трябва да сте по-ентусиазирани от мен от факта, че ще имам и дъщеря?!

За щастие почти никой не иска да ми пипа корема. 🙂 Вероятно колосалните ми размери просто плашат ентусиастите. 🙂

Приятно съм изненадана, колко добре се чувствам в края на тази бременност. Първите два пъти на този етап общо взето имах чувството, че се търкалях (макар че бях по-слаба идвата пъти) и едва ставах от леглото. Не питайте пък какво чудо беше, когато се налагаше да се завъртам в леглото. 😀 Кит на сухо! хихи! Сега се чувствам просто супер. Не е като да няма абсолютно никакви неразположения разбира се, но по-скоро почти не ги забелязвам.

И те така… последни метри от бременността, макар да не се знае точно колко. 🙂 Чакаме си къде търпеливо, къде не толкова търпеливо Зелката.

5 Replies to “Бебешки му работи”

  1. Оооо, няма да забравя на края на бременността със сина ми колко безкрайно много ме дразнеше въпроса „Ама ти още ли не си родила?!“ Еми на, не съм, ей тъй нарочно се стискам, да ви дразня всички със закъснението! Но поне си доказахме аз на мен, че винаги, ама винаги закъснявам(е, само 10 дни в случая, при моето собствено раждане съм закъсняла 15 дни), а сина ми, че зодията му е от най-мързеливите(но то детето не е виновно, аз цяла бременност мрънках, че не знам как ще се разбирам с дете Овен, и той решил да закъснее, че да е Телец 🙂 . )

    На теб ти пожелавам възможно най-лекото раждане и една здрава, усмихната девойка на финала!

  2. хаха! Благодаря ти за пожеланията! 🙂
    Аз се надявам да не реши да чака до Везни. Една Дева да ни свали на земята малко бандата въздухари (Везни, Близнаци, Водолей) ще ни дойде дюшеш. 🙂

  3. Да ти кажа…. Дева съм, доста си хвърча в облаците 🙂 . Та дано ви се падне по Дева от мен. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.