Безусловната любов…

„Колкото повече ни заплашват, толкова по-малко обичаме. Интересно, излиза, че да обичаш някого без условия, означава, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза, че безусловната любов е същото като безразличие!

Ричард Бах („Едно“)

6 Replies to “Безусловната любов…”

  1. ааааааааа, съвсем не! Ричард Бах, моите уважения, ама да си яде ушите. Съвсем не съм съгласна. Само един-единствен пример ще дам за безусловна любов, пък ти си прави сметката или го прати на Р.Б. (ако е жив, де, срам, не срам, не го познавам) Та, на примера – Бог толкова много обичаше хората, че позволи единственият Му Син да слезе на земята и да умре за тях. Ти би ли позволила на твоя син да умре за някого? Добре, друг пример – би предпочела да ти изкарат зъбите и пак да ти поникнат, само и само твоето мъниче да не изпитва тази болка. Или би предпочела да имаш махмурлука на мъжа ти, само и само да не го блъскат чукове в главата на сутринта. Примерчета само :mrgreen:

  2. и тук можем да поставим условието да е твоят Бог!
    При това никога не можеш да си сигурна доколко божията любов е безусловна… кой знае какви сметки си прави… пък и доколко му е бил син, също е много относителен въпрос… пък и в крайна сметка нали е възкръснал… тъй че Господ нищо не е изгубил, само около някакви си 33 мизерни човешки години без сина си… а какво е това спрямо вечността?!

    Не се опитвай да ми противоречиш, царица съм на софизма! хихи!

  3. еееееее, тук си вече малко грубичка относно Бог 🙂 ама ‘ секи си ма вяра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.