Домашни целувки

Искрен и Божидар много си падат да играят на Cooking Academy. В играта една от рецептите е да се направят целувки. Доста време ме врънкаха да опитаме да направим и накрая се наканих и направих.

Използвах за основа рецептата за целувки на Супичка. Това което промених, или по-точно не направих, беше да разбивам белтъците в купа с топла вода и да пека 4 часа. При описаните в рецептата условия на моята печка бяха готови след около час. Пекох на вентилатор, предполагам, че това има значение.

celuvki-01
Целувките във фурната

Използвах захар на кристали. Обичам да ми хрупкат. Вариант е също да се използва само пудра захар или половината да е пудра, а другата половина на кристали. Вкуса като цяло не се променя, единствено хрупкавостта и текстурата.

Може да се направи карамел и да се добави в сместта, както и различни подправки и аромати. Много добре се получава с розова вода и шафран. Канела, индийско орехче, също са чудесни добавки. Могат да се използват и различни видове ядливи етерични масла като например портокалово или тонка. Експериментирайте смело! 🙂

Вкусни целувки
Вкусни целувки

Да ви е сладко! 🙂

Вашият коментар